De verkenners zijn er voor de leeftijd van 11 tot 15 jaar.

De opkomsten van de verkenners zijn op elke zaterdag bij ons op het clubhuis. De opkomsttijden zijn van 14:00 tot 16:30.

Net als bij de welpen hebben de verkenners een uniform. Ons uniform bestaat uit een beige blouse waarbij onze groep een grijze das met indianenlogo draagt.

Opkomsten

Bij de verkenners wordt er niet met een thema verhaal gewerkt, zoals bij de welpen en bevers wel het geval is. De opkomsten staan vooral in het teken van samenwerken en samenspelen.

Het samenwerken wordt gestimuleerd door de groep onder te verdelen in kleinere subgroepen(patrouilles). Binnen deze subgroepen wordt er gewerkt met een PL(Patrouille leider) en APL(Assistent patrouille leider) dit wordt het kader genoemd. Het kader bestaat uit de oudste jongens van de groep om de jonge/nieuwe jongens aan te sturen en nieuwe dingen te leren.

Kampen

Elk seizoen organiseren wij drie verschillende kampen voor de verkenners; Baden Powel(winterkamp), Het Noordelijk Pinksterkamp (NPK) en tijdens de zomervakantie een Zomerkamp.

Tijdens de kampen wordt er in tenten geslapen en moeten de jongens zelf koken, hout verzamelen en het kamp onderhouden.

In 2 van de drie kampen zit een Hike(wandeltocht met route) waarbij de verkenners op route een tocht moeten lopen. In beide gevallen met hun eigen bagage (rugzak).

Lijkt het je leuk om een keer een opkomst mee te draaien of heb je nog vragen?

Stuur dan een berichtje via het contactformulier. Dan sturen we zo snel mogelijk een antwoord terug.

Welkom ยป Verkenners